Skip to main content

Voor gastouders

Alles over gastouderschap

Als gastouder heb je een belangrijke taak: kinderen opvangen als de ouders gaan werken of studeren. Doordat ouders weten dat hun kinderen in goede handen zijn, kunnen ze dit ook met een gerust hart doen.

Als gastouder bied je opvang aan 1 tot maximaal 6 kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Bij deze vorm van opvang hebben de kinderen de mogelijkheid zich in een veilige, huiselijke omgeving te ontwikkelen.

Inschrijven als gastouder

Wat is de rol van gastouderbureau Villa Kroost?

De rol van Villa Kroost als gastouderbureau ten opzichte van jou als gastouder is het ondersteunen en begeleiden bij het opvangen van kinderen. In grote lijnen hebben we het dan over:

 • Bemiddeling: wij bemiddelen tussen gastouders en ouders. Wij helpen ouders bij het vinden van een geschikte gastouder en helpen gastouders bij het vinden van ouders voor hun opvang;
 • Kwaliteitsborging: wij zijn verantwoordelijk voor de kwaliteit van de gastouderopvang. Wij stellen eisen aan gastouders, zoals een erkende opleiding in de kinderopvang en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wij als gastouderbureau controleren ook regelmatig de kwaliteit van de opvang bij gastouders. Lees meer over de eisen en voorwaarden die wij stellen;
 • Ondersteuning: wij bieden ondersteuning aan gastouders, zoals scholing en coaching. Wij helpen gastouders bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en bij vragen met betrekking tot het opvangen van kinderen. Daarnaast zorgen we met onze gastoudercafé’s dat je regelmatig in contact kunt komen met andere collega gastouders. Aangezien je geen directe collega’s hebt tijdens je werk is dit een waardevolle aanvulling.

Waarom gastouderopvang bij Villa Kroost?

Gastouderopvang Villa Kroost staat voor:

 • Vast contactpersoon: Al 15 jaar lang dezelfde gezichten 
 • Duidelijkheid in tarieven: Een vast laag bedrag aan bureaukosten per maand; ongeacht het aantal kinderen of aantal uur opvang. U komt dus nooit voor verrassingen te staan.
  De inschrijving bij Villa Kroost is geheel kosteloos!
  Een persoonlijke pagina bij Villa Kroost waardoor u uw facturen en het urenregistratiesysteem snel tot u beschikking heeft.
 • Gezonde kinderopvang
  Gezonde kinderopvang is met resultaat samen werken aan gezond opgroeien, want elk kind verdient een gezonde start. Villa Kroost werkt met de aanpak en scholing van Gezonde Kinderopvang aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van haar gastouders. Zie ook www.gezondekinderopvang.nl.
 • Persoonlijke ontwikkeling: We bieden geregeld workshops en trainingen aan om je kennis verder te verdiepen.

Wie kan jou beter vertellen waarom je bij Villa Kroost moet zijn als gastouder dan onze huidige gastouders? Dus hieronder vindt je waarom zij ons zo waarderen:

 • De dames van Villa Kroost zijn betrokken, behulpzaam en betrouwbaar;
 • Het is fijn dat er snelle communicatie is en korte lijntjes zijn;
 • Ze staan altijd voor je klaar;
 • Het is fijn om altijd dezelfde aanspreekpunten te hebben. Al meer dan 15 jaar dezelfde gezichten en daardoor ben je geen nummer maar kennen ze je persoonlijk.

Hoe vind ik gastkinderen voor mijn gastouderopvang?

Een van de services van gastouderbureau Villa Kroost is de online opvangmarkt. Op deze pagina kun je als ouder een gastouder zoeken of als gastouder gastkinderen zoeken.

Wil je ook graag op deze site vermeld worden? Plaats dan hier een oproep als gastouder. Na controle van de gegevens plaatsen we je oproep op onze opvangmarkt, zodat je makkelijker gevonden wordt en je snel een koppeling hebt met een nieuw gezin. Heb je zelf een gezin gevonden op de opvangmarkt waarmee je in contact wilt komen, stuur ons dan een bericht en wij zorgen ervoor!

Wat zijn de tarieven bij Villa Kroost?

Kosten aan ons als gastouderbureau

Als gastouder betaal je aan ons geen kosten voor de registratie of bemiddeling. Ook de inschrijving als gastouder is geheel gratis!

Vraagouders betalen vaste lage bemiddelingskosten per maand ongeacht het aantal kinderen of uren opvang. Per 1 januari 2024 vragen wij aan vraagouders slechts € 34,95 per maand*. Wij rekenen dus geen bemiddelingskosten per uur en ook geen administratiekosten.

Vraag & antwoord

 • Hoe kan ik me aanmelden als gastouder bij Villa Kroost?

Je kunt je op je inschrijven aan de hand van ons inschrijfformulier.

 • Hoe kan ik als gastouder bij Villa Kroost een contract afsluiten met een ouder?

Als je een gezin gevonden hebt die van jouw opvang gebruik wilt maken dan plannen we een afspraak om de contracten in orde te maken. Omdat wij het belangrijk vinden dat je achter de voorwaarden staat die in het contract vermeld staan, mag je deze zelf vaststellen; jij doet tenslotte het werk..

 • Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen. Wat kan Villa Kroost hierin betekenen?

Villa Kroost biedt geregeld workshops en trainingen aan om je kennis verder te verdiepen. Ook tijdens onze gastoudercafé’s staan vaak thema’s centraal en ontmoet je collega gastouders om ervaringen mee uit te wisselen.

 • Ik ben al aangesloten bij een ander gastouderbureau. Kan ik ook aansluiten bij gastouderbureau Villa Kroost?

Jazeker. Je kunt je als gastouder aansluiten bij meerdere bureaus.

 • Ik voldoe niet aan alle beschreven eisen/voorwaarden. Wat kan ik doen?

We nemen graag met je door in een persoonlijk gesprek wat de mogelijkheden zijn.

 • Biedt gastouderbureau Villa Kroost ondersteuning bij conflicten?

Gelukkig merken we dat er bij gastouderopvang weinig conflicten zijn. Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen, dan gaan we graag met jullie samen in gesprek om tot een passende oplossing te komen.

 • Biedt gastouderbureau Villa Kroost verzekeringen en pensioenvoorzieningen?

Als gastouder sta je vrij in je keuze wat en waar je je wilt verzekeren. We hebben een samenwerking met de RegioBank in Silvolde waar je een pakket af kunt sluiten. Deze informatie ontvang je sowieso zodra je je ingeschreven hebt bij ons. Mocht je eerder meer informatie hierover willen hebben, laat het ons dan weten.

Inschrijven als gastouder

Wil je je als gastouder aansluiten bij gastouderbureau Villa Kroost? Vul dan ons inschrijfformulier in. Wij nemen vervolgens binnen 2 werkdagen contact met je op. Heb je eerst nog een vraag? Neem gerust contact met ons op via 0315-342166 of info@villakroost.nl.

Inschrijven als gastouder