Skip to main content

Voor ouders

Alles over gastouderopvang en gastouderschap in Winterswijk

Je bent op zoek naar meer informatie over gastouderopvang of gastouderschap in Winterswijk. Wij, als gastouderbureau Villa Kroost actief in de regio Doetinchem, helpen jou graag.

Op deze pagina lees je alles over het worden van gastouder in Winterswijk, het vinden van gastgezinnen als gastouder in Winterswijk en het vinden van een gastouder als ouder in Winterswijk.

Gastouder worden in Winterswijk

Je bent woonachtig in Winterswijk en je denkt erover na om gastouder te worden? Twijfel je nog over het gastouderschap? We leggen je graag uit wat gastouderschap precies inhoudt. Hoe je gastouder wordt, welke eisen en voorwaarden hierbij horen (zoals kwaliteitseisen en benodigde diploma’s), wat de verwachtingen en voordelen zijn en wat je kunt verdienen als gastouder in Winterswijk en omgeving.

Alles over gastouder wordenInschrijven als gastouder

“Erg fijn gastouderbureau om voor te werken de twee dames die het bureau draaien zijn top. Je hebt korte lijntjes je bent geen nummer, wij als gastouders niet maar de vraagouders ook niet. Dus ja de vijf sterren zijn van mij uit dik verdiend.” Annemieke Wissink via Google

Als gastouder in Winterswijk gastgezinnen vinden

Je bent gastouder in Winterswijk en je bent op zoek naar gastgezinnen. Je kunt dan gebruik maken van een gastouderbureau zoals Villa Kroost. Wij begrijpen dat je niet zomaar kiest voor een gastouderbureau. Het is logisch dat je eerst wil weten met wie je mogelijk gaat samenwerken.

Wij leggen je graag uit hoe wij onze rol zien als gastouderbureau en wat wij daarin belangrijk vinden. Maar ook waar wij voor staan, waar wij in geloven, wat onze eisen/voorwaarden zijn en welke tarieven wij hanteren.

Gastouderschap bij Villa KroostGastgezinnen bekijken

“Heel prettig gastouderbureau. De lijntjes zijn kort waardoor je snel en adequaat geholpen wordt. Marjelle en Chantal zorgen er ook voor dat wij als gastouders altijd up-to-date blijven qua nieuwe regels of cursussen. Je voelt je gehoord en gezien!” Celeste te Winkel via Google

Als ouder een gastouder in Winterswijk vinden

Ben je als ouder op zoek naar een gastouder in Winterswijk? Gastouderbureau Villa Kroost helpt jou bij het vinden van professionele en betrokken gastouders. Gastouders in Winterswijk en omgeving die door onszelf met zorg zijn uitgekozen. We leggen je graag uit hoe wij werken en wat de voordelen zijn van gastouderopvang via gastouderbureau Villa Kroost.

Gastouderschap via Villa KroostGastouders bekijken

“Zowel als ouder en nu acht jaar als gastouder heb ik hele goede ervaringen met Villa Kroost. Ze zijn betrokken, goed bereikbaar, denken met je mee, organiseren informatieve avonden, voeren de risico inventarisaties grondig uit, een goed digitaal systeem, persoonlijk, geïnteresseerd en kundig. Ik ben heel tevreden en werk dan ook graag samen met dit lokale bureau.” Nadine Visscher via Google

Over gastouderbureau Villa Kroost

Aangenaam, wij zijn Marjelle Alkema en Chantal Heuvels. Wij brengen met ons gastouderbureau ouders, kinderen en gastouders samen. Gastouderopvang bij Villa Kroost betekent: goede en kleinschalige kinderopvang door gediplomeerde gastouders die door onszelf met zorg zijn geselecteerd.

Maak verder kennis

Onze werkwijze

 • Stap 1: Kennismakingsgesprek

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen nemen we contact op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Dit gesprek voeren we bij jou thuis en tijdens dit gesprek bespreken we praktische zaken, vertellen we over onze werkwijze maar kijken we ook naar waar jij blij van wordt en wat (en wie) bij jou als gastouder past. Na afloop van het gesprek plaatsen we je gegevens op onze opvangmarkt en socials als je dat wilt.

 • Stap 2: Op zoek naar Gastkinderen

Vervolgens gaan we samen op zoek naar gastkinderen voor bij jou in de opvang. Als wij een gezin hebben gevonden dan geven we de ouders jouw telefoonnummer zodat ze contact kunnen opnemen voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt wederom bij jou als gastouder plaats.Als je als nanny aan de slag wilt dan vindt het gesprek bij de vraagouders plaats. Tijdens dit gesprek maken jullie kennis en bespreken jullie je wensen, verwachtingen en eventuele eisen. Wij zeggen altijd dat het belangrijkste is dat er een klik is. Is die klik er niet dan kan het op papier nog zo goed passen maar dan is het niet zinvol om van start te gaan, dat gaat niet werken.

 • Stap 3: Het koppelingsgesprek

Als de kennismaking goed verlopen is dan plannen we een koppelingsgesprek waarbij wij als bureau ook aanschuiven. Als gastouder stel je je overeenkomst tussen jou en de vraagouders op. In deze overeenkomst staan tijden en dagen wanneer de opvang moet plaatsvinden, de vergoeding die jij als gastouder hiervoor krijgt en aanvullende zaken als huisregels, afspraken over vervoer, slapen, medicijnen etc.

 • Stap 4: Starten met de opvang

Na de koppeling gaat de opvang van start. We bezoeken onze gastouders minimaal 2x per jaar, o.a. om te monitoren of de opvang naar wens verloopt en of er bijzonderheden zijn.

 • Stap 5: Evaluatie

Na een jaar evalueren we de opvang schriftelijk met de ouders en aansluitend hebben we met alle ouders een telefonische afspraak om de evaluatie door te nemen. Onze gastouders bezoeken we voor een voortgangsgesprek en kijken we of er nog wijzigingen in de afspraken moeten worden aangebracht. Als er tussendoor vragen, wijzigingen of problemen zijn met betrekking tot de gastouderopvang kan te allen tijde contact opnemen met ons.

Vraag & antwoord

Waarom gastouderopvang in Winterswijk bij gastouderbureau Villa Kroost?

Gastouderopvang Villa Kroost staat voor:

 • Vast contactpersoon;
 • Duidelijkheid in tarieven;
 • Gezonde kinderopvang;
 • Persoonlijke ontwikkeling.

Lees meer over gastouderopvang bij Villa Kroost.

Wat zijn de eisen/voorwaarden voor gastouders in Winterswijk?

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan en wil je gastouder worden? Dan moet je geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). De voorwaarden voor een LRK-registratie:

 • De leeftijd: je moet minimaal 18 jaar zijn;
 • Het diploma: je moet beschikken over een diploma mbo-2 Helpende (Zorg en) Welzijn of ander diploma van deze lijst. Ben je niet in het bezit van de vereiste diploma’s en je wilt graag gastouder worden, neem dan gerust contact met ons op. Dan kijken we samen naar de mogelijkheden om de benodigde diploma’s te behalen.
 • Een certificaat: je hebt of haalt een erkend certificaat Eerste Hulp aan Kinderen;
 • Een VOG: je hebt een Verklaring omtrent gedrag nodig (dit regelen wij voor jou);
 • Registratie Personenregister Kinderopvang (PRK): als wij jouw VOG geregeld hebben, kun je je inschrijven in het Personenregister Kinderopvang en aansluitend kunnen wij je koppelen aan ons bureau.
 • Risico-inventarisatie: als je bent ingeschreven bij het PRK en bij ons als gastouderbureau dan voeren we samen een risico-inventarisatie op de opvanglocatie uit aan de hand van de risico-inventarisatie Veiligheid en Gezondheid;
 • Registratie Landelijk Register Kinderopvang (LRK): inschrijving in het LRK gebeurt nadat jij als gastouder (en eventuele huisgenoten ouder dan 18 jaar) ingeschreven zijn in het PRK. Wij sturen vervolgens alle documenten op naar de gemeente. De gemeente zorgt voor een inspectie namens de GGD. Bij goedkeuring ronden wij het laatste papierwerk af.

Lees alle eisen/voorwaarden voor gastouders in Winterswijk en omgeving.

Wat verdien ik als gastouder in Winterswijk?

Het uurtarief wat je wilt ontvangen per kind kun je geheel zelf vaststellen. Wij kunnen je hierin wel adviseren om ervoor te zorgen dat je je diensten niet te goedkoop of juist te duur aanbiedt.

Je kunt zelf de regels bepalen omtrent afmelding en eventuele doorbetaling door de ouders.

De inkomsten die je ontvangt als gastouder zijn bruto bedragen. Je dient hiervoor zelf nog belastingaangifte te doen. Ook kunnen sommige kosten aftrekbaar zijn. Raadpleeg hiervoor vooral je boekhouder of kijk op www.gastouderadvies.nl voor meer informatie.

Ouders komen in aanmerking voor kinderopvangtoeslag voor hun kosten van de kinderopvang. Als je geregistreerd bent bij Villa Kroost komen jouw diensten dus ook voor kinderopvangtoeslag in aanmerking. Het uurtarief waarover de toeslag wordt berekend, is voor 2024 € 7,24 per kind per uur.

Daarom kies je voor Gastouderbureau Villa Kroost!

Vaste gezichten

Net zoals het voor kinderen belangrijk is om een vast gezicht in de opvang te zien, vinden wij het belangrijk dat onze gast- en vraagouders ook dit vaste gezicht hebben. Al meer dan 15 jaar horen we van onze gastouders hoe fijn ze dit vinden.

Betaalbare kinderopvang

Je betaalt als vraagouder een vast laag bedrag aan bemiddelingskosten van slechts € 34,95 per maand, ongeacht het aantal uur of kinderen. Gastouders kunnen zich gratis registreren.

Kwaliteit

We vinden persoonlijke en professionele ontwikkeling belangrijk; voor onze gastouders én onszelf. Daarom bieden we regelmatig workshops en cursussen aan en volgen we zelf ook veelvuldig opleidingen.

Dichtbij

We hebben bewust ervoor gekozen om te werken met gastouders in de regio Doetinchem; waar we beiden wonen. Hierdoor zijn we dichtbij én betrokken.

Kleinschalig en een persoonlijk karakter

Het kleinschalige en persoonlijke karakter van gastouderopvang past perfect bij de manier waarop wij werken.

Wanneer dit u als ouder aanspreekt, zijn wij voor u een goede partner in de opvang van uw kind.

Spreekt je dit aan? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen