Skip to main content

Kosten gastouderopvang

Tarieven

Wil je niet te veel kwijt zijn aan de bureaukosten van jouw gastouderbureau? Dan zit je bij Villa Kroost goed!

Met lage vaste kosten per gezin per maand, onafhankelijk van het aantal kinderen en uren, weet je van te voren wat je elke maand kwijt bent én dat je nooit teveel betaalt.

Wat zijn de kosten voor gastouderopvang?

De kosten voor gastouderopvang bestaan uit 2 delen: de kosten voor de gastouder (haar uurtarief) en de kosten voor het gastouderbureau (bemiddelings- of bureaukosten).

Bemiddelingskosten
Bij Villa Kroost hebben we ervoor gekozen om een helder en overzichtelijk tarief voor onze diensten te vragen: per gezin betalen jullie per 1 januari 2024 slechts € 34,95 per maand aan bureaukosten (per gastouder). Jullie worden hiermee niet op hoge kosten gejaagd door bijvoorbeeld een tarief per uur aan bemiddelingskosten te vragen.

De bemiddelingskosten komen voor vergoeding door de Kinderopvangtoeslag in aanmerking.

Kosten gastouder
Een gastouder werkt altijd met een uurtarief. Er is daarbij verschil in de kosten of de kinderen naar de gastouder gaan of dat de gastouder bij het gezin thuis de opvang verzorgt.

Als de opvang in de woning van de gastouder is, dan betaal je als ouder een tarief per kind per uur. Het uurtarief kan variëren tussen de € 5,50 en € 7,50 per kind per uur. De gastouder stelt dit tarief zelf vast, waarbij wij als gastouderbureau graag met haar meedenken.

Als de opvang bij de ouders thuis is, dan betaal je een bedrag per uur onafhankelijk van het aantal kinderen. Ook in dit geval stelt de gastouder haar tarief zelf vast, waarbij wij als gastouderbureau graag met haar meedenken. Het uurtarief kan variëren tussen de € 15,00 en € 19,00. Een gastouder aan huis werkt volgens de regeling dienstverlening aan huis.

De inschrijving bij Villa Kroost is voor zowel gast- en vraagouder geheel kosteloos.

Bereken netto kosten

Gastouderopvang via Villa Kroost komt voor vergoeding middels de Kinderopvangtoeslag in aanmerking. Dat betekent dat je een groot deel van de kosten vergoed kunt krijgen via de belastingdienst waarmee de daadwerkelijke kosten veel lager uitvallen!

Rekentool netto kosten

Vraag offerte op

Wil je liever een offerte van ons hebben, dat kan natuurlijk ook! Neem hiervoor contact met ons op en we maken het voor je in orde.

Heb je al een gastouder? Ook dan kan het slim zijn jullie netto kosten via ons bureau te (laten) berekenen en deze naast je huidige kosten te leggen; we horen regelmatig dat ouders via ons veel goedkoper uit zijn.

Overstappen

Heb je al een gastouder? Dan kan overstappen voordelig voor je zijn; we horen namelijk regelmatig dat ouders via ons veel goedkoper uit zijn.

Leg de netto kosten via ons bureau naast je huidige kosten en zie het verschil. Je kunt heel makkelijk en snel zelf berekenen wat de uiteindelijke kosten via Villa Kroost zullen zijn voor jouw gastouderopvang.

Wil je liever een offerte van ons hebben, dat kan natuurlijk ook! Neem hiervoor contact met ons op en we maken het voor je in orde.

Overstappen naar Villa Kroost is heel makkelijk en snel te regelen. Jij en je gastouder schrijven zich beiden bij ons in en wij pakken het direct op.

Inschrijven als gastouder

Wil jij je als gastouder inschrijven?
Laat jouw gezinnen ook genieten van de lagere kosten via Villa Kroost en schrijf je hier in. Na ontvangst nemen we contact met je op om de overstap naar Villa Kroost in gang te zetten.

Inschrijven gastouder

Inschrijven als vraagouder

Wil jij je als vraagouder inschrijven?
Maak ook gebruik van de lage kosten voor jullie kinderopvang via Villa Kroost en schrijf je hier in. Na ontvangst van je inschrijving nemen we contact met je op.

Inschrijven vraagouder