Skip to main content

Over ons

Maak kennis met Villa Kroost

Villa Kroost, dat zijn wij: Marjelle Alkema en Chantal Heuvels.

Al vanaf ons 13e jaar zijn we beste vriendinnen. We komen uit Silvolde, hebben daar samen de HAVO gedaan en daarna hebben we beiden in Arnhem de HEAO opleiding commerciële economie afgerond. Waar Chantal bij een bank een commerciële en leidinggevende functie heeft vervuld is Marjelle na wat omzwervingen in een HR functie terechtgekomen bij een arbodienst. We houden beiden van vakanties/reizen, lekker eten en chocola, dansen op goede muziek, gezelligheid en lezen.

Nadat we Villa Kroost zijn gestart hebben we onze pedagogische kennis ook theoretisch op peil gebracht (we hadden bij de start van Villa Kroost in totaal al 6 kinderen en dus genoeg praktijkervaring ;-)).

We hebben verschillende opleidingen gevolgd en zijn beiden pedagogisch coach. Daarnaast zijn we gecertificeerd om de erkende IKK babyscholling te geven.

Marjelle is coach gezonde kinderopvang en Chantal gedragsadviseur in de kindeorpvang. Kortom, ook voor onszelf vinden we het belangrijk om bij te blijven en houden onze hersenen graag in beweging.

Hoe is gastouderbureau Villa Kroost ontstaan?

In 2007 vonden de 2 vriendinnen Marjelle en Chantal het tijd voor verandering in hun loopbaan. Ze zochten iets waarbij ze hun ondernemer- en organisatie skills konden gebruiken en wilden meer vat hebben op hun eigen agenda; het zelfstandig ondernemerschap lonkte. Beiden waren inmiddels moeder van jonge kinderen waardoor ze regelmatig in contact kwamen met kinderopvang. Ze hadden het idee dat het anders kon; eigenlijk beter.

Na gedegen onderzoek bleek dat hun visie op kinderopvang overeenkwam met gastouderopvang: persoonlijk, kleinschalig, op maat en in huiselijke sfeer. De vraag die ze zichzelf vooral stelden was: “Hoe kunnen we er nu voor zorgen dat kinderen een fijne tijd hebben als hun ouders aan het werk zijn?”.

In die periode was het net aantrekkelijker geworden om een gastouder in te zetten door de invoering van de kinderopvangtoeslag. Dus al snel kwam het idee om een gastouderbureau te beginnen en zo werd in 2008 Gastouderbureau Villa Kroost geboren.

Onze werkwijze

  • Stap 1: Kennismakingsgesprek

Zodra we je inschrijving hebben ontvangen nemen we contact op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. Dit gesprek voeren we bij jou thuis en tijdens dit gesprek bespreken we praktische zaken, vertellen we over onze werkwijze maar kijken we ook naar waar jij blij van wordt en wat (en wie) bij jou als gastouder past. Na afloop van het gesprek plaatsen we je gegevens op onze opvangmarkt en socials als je dat wilt.

  • Stap 2: Op zoek naar Gastkinderen

Vervolgens gaan we samen op zoek naar gastkinderen voor bij jou in de opvang. Als wij een gezin hebben gevonden dan geven we de ouders jouw telefoonnummer zodat ze contact kunnen opnemen voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek vindt wederom bij jou als gastouder plaats.Als je als nanny aan de slag wilt dan vindt het gesprek bij de vraagouders plaats. Tijdens dit gesprek maken jullie kennis en bespreken jullie je wensen, verwachtingen en eventuele eisen. Wij zeggen altijd dat het belangrijkste is dat er een klik is. Is die klik er niet dan kan het op papier nog zo goed passen maar dan is het niet zinvol om van start te gaan, dat gaat niet werken.

  • Stap 3: Het koppelingsgesprek

Als de kennismaking goed verlopen is dan plannen we een koppelingsgesprek waarbij wij als bureau ook aanschuiven. Als gastouder stel je je overeenkomst tussen jou en de vraagouders op. In deze overeenkomst staan tijden en dagen wanneer de opvang moet plaatsvinden, de vergoeding die jij als gastouder hiervoor krijgt en aanvullende zaken als huisregels, afspraken over vervoer, slapen, medicijnen etc.

  • Stap 4: Starten met de opvang

Na de koppeling gaat de opvang van start. We bezoeken onze gastouders minimaal 2x per jaar, o.a. om te monitoren of de opvang naar wens verloopt en of er bijzonderheden zijn.

  • Stap 5: Evaluatie

Na een jaar evalueren we de opvang schriftelijk met de ouders en aansluitend hebben we met alle ouders een telefonische afspraak om de evaluatie door te nemen. Onze gastouders bezoeken we voor een voortgangsgesprek en kijken we of er nog wijzigingen in de afspraken moeten worden aangebracht. Als er tussendoor vragen, wijzigingen of problemen zijn met betrekking tot de gastouderopvang kan te allen tijde contact opnemen met ons.

Waar komen onze gastouders vandaan?

Gastouders die zich bij ons aan hebben gesloten komen voornamelijk uit Gelderland, met name uit de Achterhoek/regio Doetinchem.

Wij werken samen met gastouders uit Silvolde, Doetinchem, Ulft, Terborg, Gaanderen, Gendringen, Zeddam, ’s Heerenberg, Stokkum, Beek, Braamt, Kilder, Nieuw-Dijk, Didam, Loil, Wehl, Doesburg, Angerlo, Drempt, Hummelo, Keijenborg, Zelhem, Halle, Mariënvelde, Zieuwent, Lichtenvoorde, Harreveld, Heelweg, Varsseveld, Westendorp, Bredevoort, Aalten, De Heurne, Breedenbroek, Dinxperlo, Sinderen en Megchelen.

Bekijk onze opvangmarkt voor een actueel overzicht aan beschikbare gastouders.

LRK-registratie

Villa Kroost staat geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang (onder het nummer 210758855). Hiermee komt gastouderopvang via Villa Kroost in aanmerking voor kinderopvangtoeslag, waardoor de kosten aanzienlijk lager worden. Jaarlijks worden wij door de GGD gecontroleerd of er nog steeds voldaan wordt aan alle eisen die gesteld zijn in de Wet Kinderopvang.

Bekijk onze registratie inclusief inspectierapporten.