Skip to main content

Hallo lieve mensen, Wie ben ik?
Marie-José van Aken, geboren Köster.
Een professionele gastouder, die werkt vanuit een pedagogische benadering met veel passie in een kleinschalige groene kinderopvang waar het belangrijk is om voldoende aandacht, liefde en veiligheid te bieden aan kinderen. Daarvoor is een tuinkamer gebouwd, die uitkomt op een tuin van 350 m2 waar de kinderen heerlijk kunnen uitrazen en spelen met de natuurlijke materialen die hiervoor zijn aangeschaft.

We werken met dagritme kaarten en gezette tijden. De warme maaltijden worden bereid volgens de ‘Gezonde Start Gewoonte’ voor de kinderopvang en wij geven gezonde tussendoortjes.

We zijn veel buiten, om te leren dat dit belangrijk is. We werken samen in de tuin/kas, gaan naar de schapen en voeren de konijnen. Samen spelen, samen delen! Mijn Groen Cement kwaliteitskeurmerk staat inmiddels aangevraagd.

Gastouderopvang ‘de Maat’ wil een gezonde start opvang zijn, waar de kinderen zich op een heel vrije, maar ook vooral goed ondersteunde manier kunnen voorbereiden op de schoolperiode. Hiervoor heb ik de VVE training en de Gezonde Start coach gevolgd om kinderen op een spelende manier met wekelijkse thema’s en aandachtfactoren te stimuleren in hun leerproces. Met deze opleidingen wil ik me onderscheiden van veel andere gastouders.

Wij van Gastouderopvang ‘de Maat’ stappen over op een nieuw programma. Wij leveren 24/7 kinderopvang, waar mensen die bijvoorbeeld in de zorg werken hun kind kunnen onderbrengen op tijden, die we samen kunnen bespreken. De ouders kunnen gerust nachtdiensten draaien, de kinderen worden verzorgd en pedagogisch verantwoord gestimuleerd in hun ontwikkeling.

Als extra service, bieden we ook de haal- en brengdiensten voor de oudere kinderen die op de basisschool zitten. Pas net een baby gekregen? Zijn de nachten wat moeilijker, maar moet je al wel beginnen aan je baan in het ziekenhuis? De opleiding professionele baby opvang heb ik hiervoor behaald en de gecertificeerde bedjes aangeschaft. Ook is er de mogelijkheid om de baby heerlijk buiten te laten slapen. Voor mijn mooie formule is een pakket samengesteld om jonge gezinnen te helpen/te ondersteunen voor een periode van 4 maanden.

Beschikbaar per: 01-10-2023

Dagen

maandagochtend, maandagmiddag, dinsdagochtend, dinsdagmiddag, woensdagochtend, Opvangdagen in overleg

Plaats

Etten

Leeftijd

0-12 jaar

Huisdieren?

Ja, een pup, labrador, ze heet Moos ook hebben we konijntjes